Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Nusratlı köyünde üç yıl önce hayata geçirilen projeyle kadınlar, Kazdağları'ndan ürettikleri onlarca çeşit ürünü nöbetleşe turistlere satıyor. Restore edilen 75 yıllık taş binada satılan ürünlere İstanbul'daki kafelerden de talep geliyor.
Nusratlı Köyü Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Süheyla Doğan Ünal, Kazdağları'nda bulunan köylerindeki derneği 2005'te kurduklarını söyledi.
Ünal, yedi kişiyle kurdukları derneklerinde bugün yarısı kadın 98 üyelerinin bulunduğunu ifade ederek, bugüne kadar çok sayıda proje geliştirdiklerini anlattı.
Hayata geçirdikleri projelerle, köylerinin alt yapısını düzenlediklerini, çöplerin doğa yerine konteynerlere atılmasını sağladıklarını dile getiren Ünal, Çanakkaleli olup da şehitlikleri görmeyen yaşlıları Gelibolu Yarımadası'na götürdüklerini aktardı.
Ünal, bu proje ile özellikle kadınların üretme katılmaları için çaba saf ettiklerini söyledi.
Ünal, kadınların tamamen doğal ebegümeci, kekik, katır tırnağı, erguvan, dut, elma, gül reçeli, zeytin ve yağı, sütlü tatlıların üzerine yapılan gül topu, yaprak sarması, turşu, salça, ısırgan, havuç ve ıspanaklı erişte, tarhana gibi ürünler ürettiğini ifade etti.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->