Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde, 11. Sebze Tarımı Sempozyumu düzenlendi.
Ordu, sebze tarımı sempozyumuna ev sahipliği yaptı. Ordu Üniversitesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyuma 40 üniversiteden yaklaşık 150 akademisyen katıldı.
Rektör vekili Prof. Dr. Fikri Balta, yaptığı konuşmada, geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptıklarını için mutlu olduklarını söyledi.
"Ordu" denildiğinde ilk akla fındığın geldiğini anlatan Balta, Ordu’nun fındığın yanında farklı yöresel lezzetleriyle de dikkat çektiğini belirtti.
Sempozyum Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Ekbiç ise tarım üzerine bir sempozyumun Ordu'da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Türkiye'nin sebze üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Ekbiç, ülkemizin yıllık yaklaşık 28,5 milyon tonluk sebze üretimiyle önemli sebze üreticileri arasında yer aldığını belirtti.
Bahçe Bitkileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül ise Türkiye'de tarım alanlarının yaklaşık yüzde 3,4'ünde sebze yetiştiriciliği yapıldığını anlattı.
Konuşmaların ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->