''Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Hibe Programı'' hayata geçti. Bu kapsamda; örtü altı sebzeciliği eğitimi ve hibe desteği alan kadınlar, kurdukları seralarda organik ürünler yetiştiriyor.
30 kadına örtü altı sebzeciliği kursu verdiklerini ve kursu tamamlayanların seralarını kurduklarını belirten Van Valiliği Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi Uzmanı Semiha Çiğdem Ökten, ikinci örtü altı sebzeciliği kursunu başlattıklarını söyledi. Ökten, "Kadınlara böyle bir imkan sağlamak bizim için çok önemli. Küçük bile olsa her kadının kendi işletmesini kurabilmesinin önünü açıyoruz" dedi.
Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamadığını ve kadın arkadaşlarının tavsiyesiyle hibedesteğinden yararlanmak için proje hazırladığını aktaran Zeynep Tatar, 15 bin avro destekle serayı kurduklarını kaydetti.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->