Çukurova'nın önemli tarım merkezlerinden Osmaniye'de bu yıl 450 bin ton mısır hasat edileceği tahmin ediliyor.
Yer fıstığından ayçiçeğine, pamuktan buğdaya çok sayıda ürünün yetiştiği Çukurova'da, bu yıl mısırda verimin yüksek olması bekleniyor. Osmaniye'de ekili 323 bin dekar alandan 450 bin ton ürün elde edilmesi öngörülüyor.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, engebeli sulanabilir arazilerde mısırda verim ortalamasının dönüm başına bin 100 kilogramın üzerinde olduğunu söyledi.
Sağlam, 2015'te bin 370 kilogram olan verim ortalamasının bu yıl dönüm başına bin 390 ile bin 400 kilogram olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi. Mısır üretiminin ülkedeki ihtiyacı tam olarak karşılayamadığını aktaran Sağlam, üretimin bundan sonraki yıllarda ithalata ihtiyaç kalmayacak şekilde hızla yükselmesi için çalıştıklarını vurguladı.
Çiftçilerden İsa Solak da, birinci etapta 30 dönüm mısır ektiğini ve yapılan hasatta dönüm başına bin 200 kilogramın üzerinde ürün aldığını belirtti.
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->
Bayburt’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvancılıkla uğraşan...
Devamını Oku ->
Anadolu’nun eşsiz güzelliklerinden biri daha tescillenerek koruma...
Devamını Oku ->