Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden İngiltere'ye giderek, Oxford Business College'de kuru üzümün pazarlaması üzerine eğitim alan Derya Öztürk Aydın, bu ülkede kanatlı et tüketiminin potansiyelini görünce üzümden vazgeçip piliç tesisi kurdu.
Derya Öztürk Aydın, ailesinin Sarıgöl ilçesinde bağcılıkla uğraştığını, kendisinin de Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde eğitim aldığını söyledi.
Eğitiminin ardından ailesinin ürettiği üzümü daha iyi pazarlamanın yollarını aradığını anlatan Aydın, bu amaçla İngiltere'ye gittiğini, Oxford Business College'de pazarlama eğitimi aldığını belirtti.
Aydın, İngiltere'de kanatlı eti tüketiminin yoğun olduğunu, kanatlı etinin Avrupa'daki Müslümanların da ilk tercihi olduğunu gözlemlediğini söyledi. Gördüğü tüketim alışkanlıklarının kafasında farklı iş fikirlerinin doğmasına yol açtığını ve kuru üzümün pazarlanması fikrinden uzaklaştırdığını anlatan Aydın, Türkiye'ye dönüşünde bununla ilgili projeler hazırlamaya başladığını ifade etti.
Bu dönemde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) benzer projelere hibe krediler verdiğini öğrendiğini ve TKDK'ya müracaat ettiğini anlatan Aydın, yüzde 55 oranında hibe desteği aldığını ifade etti.
Sarıgöl'de tek geçim kaynağının üzüm olmasının büyük sıkıntı yarattığını, kadınlara istihdam imkanı sağlayacak alternatif yatırım imkanlarının araştırılması gerektiğini belirten Aydın, kurduğu tesiste kadın istihdamına önem verdiğini kaydetti.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->