Nevşehir'de "Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı" yapıldı
Nevşehir'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından patates üreticilerin sorunlarının görüşüldüğü "Nevşehir İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı" gerçekleştirildi.
Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve sektör temsilcileri katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli toplantıda yaptığı konuşmada, Nevşehir milletvekillerinin son bir yılda patates konusunda önemli girişimlerinin olduğunu belirtti.
Ferhat Şelli, Nevşehirli çiftçilere 2012 yılında 40 milyon TL nakit destek verdiklerini anlattı.
Programda konuşan Vali Abdurrahman Savaş ise, patates üreticilerinin geçtiğimiz üretim döneminde, gerek patates üretim sürecine ilişkin hususlarda, gerekse de mevsim şartlarından kaynaklanan sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Savaş, toplantıda bu sorunlara çözüm aranacağını sözlerine ekledi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->