Pervari organik balda iddialı

29 April Thursday, 2021
Kaliteli organik bal üretimi yapan Siirtli arıcılar verilen desteklerle güçleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bal üreticilerine yüzde 70 hibeli polen tuzaklı kovan ve ekipman dağıttı. "Organik Pervari Balı Üretimi ve Markalaşması Projesi" ile kentte organik bal üretiminin artması hedefleniyor.
Pervari organik balda iddialı Haber: Siirt İl Enformasyon

Destekle kovan geliyor, Pervari’de organik bal üretiliyor.

"Organik Pervari Balı Üretimi ve Markalaşması Projesi" ile zaten meşhur olan Pervari balının üretiminin de artması hedefleniyor.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Pervari ilçesinde organik bal ve arı üretiminin artırılması için bal üreticilerine polen tuzaklı kovan ile ekipman dağıttı.

GAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Pervari Kaymakamlığı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Siirt Arıcılar Birliği ortaklığında yürütülen Organik Pervari Balı Üretimi ve Markalaşması Projesi kapsamında polen tuzaklı kovan ve ekipman dağıtım programı düzenlendi.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, proje kapsamında üreticilere Pervari’de organik bal üretimini arttırmanın yanı sıra diğer arı ürünlerinin üretilmesini teşvik edilmesi de amaçlanıyor. Yüzde 70’i hibe, yüzde 30’u arıcı katkılı 457 bin lira bütçeli proje ile Pervari'de; 20 arıcıya bin adet polen tuzaklı boş fenni kovan, bin adet propolis toplama tuzağı, 20 adet polen kurutma fırını, 20 adet elektrikli tel çit sistemi dağıtımı yapıldı.
siirt pervari arıcılık bal kovan destek tanrım ve orman