Kırşehir'in Kaman ilçesinde Tarım Lisesi öğrencileri, aşılı ceviz fidanı üreterek piyasanın ihtiyacını karşılıyor
Tarım Lisesi öğrencileri, Kırşehir'in Kaman ilçesinde aşılı sertifikalı ceviz fidanı üreterek hem kazanç sağlıyor hem de "Kaman cevizi"nin marka değerini artırıyor.
Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Tarım Lisesi'nde kurulan serada, yerli Kaman-1 ve Kaman-5 cevizleriyle bölgeye adapte edilen Fernor, Fernette, Chandler çeşitlerinin aşılı fidanları üretiliyor.
Okul müdürü Sinan Yılmaz, okulda kurdukları ceviz serasında hem sertifikalı fidan ürettiklerini hem de öğrencilere tecrübe kazandırdıklarını söyledi.
Öğrenciler ise, seradaki sertifikalı ceviz fidanı üretimi sayesinde hem mesleğe hazırlanmak için staj yapma imkanı bulduklarını hem de kazanç sağladıklarını dile getirdi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->