Ordu Arıcılar Birliği, 15 Mart'tan itibaren Ordulu öğrencilere okul sütünün yanında ücretsiz bal dağıtmaya hazırlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü" projesine destek veren Ordu Arıcılar Birliği, 15 Mart'tan itibaren kentteki öğrencilere ücretsiz bal dağıtmaya hazırlanıyor.
Birlik Başkanı Necati Aydın, öğrencilere yönelik tüm olumlu adımları desteklediklerini belirterek, "Okul Sütü projesinin ardından biz de ilk etapta 10 bin öğrencimize ücretsiz bal dağıtacağız" dedi.
Bal dağıtım projesinin Türkiye'de ilk kez gerçekleşeceğini, bunu Ordu Arıcılar Birliği olarak kendilerinin başlatacağını ifade eden Aydın, "Yönetimimizle aldığımız bu karar dolayısıyla mutlu ve gururluyuz" diye konuştu.
Okullarda dağıtılacak balların oldukça sağlıklı ve ciddi testlerden başarılı bir şekilde geçtiğini söyleyen Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, projeyi gelecek yıllarda da devam ettirmek istediklerini belirtti.
Aydın, dağıtılacak balların tamamının kendi birliklerine ait olduğunu, bal dağıtımıyla ilgili gerekli izinlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->