Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gündeme getirdiği salçadaki tuz oranının azaltılmasıyla ilgili çalışmalar uzmanlar tarafından olumlu karşılandı.
Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol İbanoğlu, salçadaki tuz oranının düşürülmesinin, sağlık açısından faydasının yanı sıra üründe hile yapılmasını da engelleyeceğini söyledi.
Taslağı değerlendiren İbanoğlu, salçadaki tuz miktarının azaltılmasının olumlu bir yaklaşım olduğunu belirtti.
Tuzun bütün gıdalarda azaltılmasının yararına dikkati çeken İbanoğlu, bunun tansiyon ve damarla ilgili hastalıkların azalması ve önlenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
İbanoğlu, tuzun etkisini ortadan kaldırmak ve ürünün raf ömrünü uzatmak için üretim aşamasında da teknolojik çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
Salça üretimde önemli iller arasında bulunan Gaziantep'teki satıcılar da tuz oranının düşürülmesi önerisini desteklediklerini belirtti.
Türk Gıda Kodeksi "Salça ve Püre Tebliği" taslağı, domates ve biber salçasıyla domates ve biber püresini kapsıyor.
Şu anda piyasada bulunan ürünlerde yüzde 14 olan tuz miktarı, taslakta maksimum yüzde 10 olarak belirtildi. Taslağa göre, domates salçası tuzlu ve tuzsuz olarak üretilebilecek. Ürünlerin etiketlerinde tuz miktarı belirtilecek ve tebliğ kapsamında yer alan ürünler sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->