Salihli Ticaret Borsası, 2015-2016 ''Çekirdeksiz Kuru Üzüm Sezonu''nu düzenlediği törenle borsa hizmet binasında açtı.
Manisa’nın Salihli ilçesi Mevlütlü Mahallesi'nden Remiz Karabulut adlı üretici tarafından Salihli Ticaret Borsası'na getirilen 50 kilogram çekirdeksiz kuru üzüm açık artırmayla satıldı. Salihli’de tüccarlık yapan Halil Yaşar, oda adına artırmada en yüksek fiyatı vererek 50 kilogram üzümü kilosu 130 liradan aldı. Elde edilen 6 bin 500 lira gelir Salihli Devlet Hastanesi'ne bağışlandı.
Çekirdeksiz kuru üzümün bölgenin ve ilçedeki birçok ailenin geçim kaynağı olduğunun altını çizen Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, temmuz ayı itibari ile resmi olmayan rakamlara göre borsalara yapılan çekirdeksiz kuru üzüm miktarının 322 bin 574 ton olduğunu bildirdi.
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise, ekonomiye en büyük katkı sağlayan üzüm üreticisinin her zaman desteklenmesi gerektiğini ve üreticinin emeğinin karşılığını her zaman alması gerektiğinin altını çizdi.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->