Samsun’un göllerine sazan desteği

19 August Friday, 2022
Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri il genelindeki göllere 2,5 milyondan fazla sazan yavrusu bıraktı.
Samsun’un göllerine sazan desteği HABER: Gül Su SEZER  - Samsun İl Enformasyon
KAMERA: Murat ARMAN
 
Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı “İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” bütün yurtta uygulanmaya devam ediyor.

Projelenin duraklarından da biri de Samsun…  Yedi ayrı gölden oluşan Bafra Balık Gölleri başta olmak üzere Derbent, Altınkaya, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu baraj göllerine 2 buçuk milyondan fazla sazan balığı yavrusu salındı.

Balıklandırılma çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Samsun İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Nail Kırmacı, projeyle; su kaynaklarının korunarak su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi ile amatör balıkçılık turizmine katkı sağlanmasının hedeflendiğini ve söz konusu kaynakların gelecek nesillere aktarılması yönüyle göl, gölet ve barajlarda yürütüldüğünü söyledi.

Akarsu ve göletlerdeki balık varlığının devamlılığının sağlanabilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Kırmacı; balıklandırma çalışmalarıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşın hayvansal protein ihtiyacının makul fiyata, kaliteli ve sağlıklı yollardan karşılanmasının da hedefler arasında sayılabileceğini ifade etti.

Ortalama 5- 8 gr ağırlığındaki Sazan yavrularının yaklaşık 3-4 yıl sonra avlanabilir asgari yasal boyut olan 40-50 cm’ye ulaşacağını belirten Kırmacı: “Su kaynaklarının kirletilmemesi ve avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulması, sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından önemlidir. Çalışmanın İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği ve katkısı geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
samsun il tarım orman balık salma sazan