Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Gazi Ayata Tarımsal Danışmanlık Şirketi, Şanlıurfa Hilvan ilçesi Faik Köyünde bölgeye patates tarımını tanıtmak ve alternatif üretim sağlamak amacıyla bir demonstrasyon ekimi yaptı.
Girişimci Fevzi Bedlek’e ait tarlada düzenlenen patates hasadına gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü çalışanları, Gazi Ayata Tarımsal Danışmanlık yetkilileri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Şanlıurfa Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Sait Güneş,“ Bu demonstrasyon ilimize faydalı sonuçlar doğuracaktır. Bu çalışmalarından dolayı Gazi Ayata Tarımsal Danışmanlık Şirketine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gibi çalışmaları ilimizde faaliyet gösteren diğer danışmanlık kişi ve kuruluşlardan da bekliyoruz” dedi.
Demonstrasyon çalışmalarını yürüten Tarım Danışmanı Adnan Yeten de yaptığı çalışmaları ve alternatif ürünlerin önemi konusunda açıklamalarda bulundu.
Girişimci Fevzi Bedlek ise tarım danışmanlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek verimin dekar başı 3 ila 4 ton arasında beklediklerini kaydetti.
Çiftçiler tarafından ilgi ile izlenen tarla günü yapılan çalışmaların arazide incelenmesiyle sona erdi
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->