Türk çiçek sektörü adına önemli bir gün olan Sevgililer Günü için yurt dışına gönderilen 5 milyon dal çiçek, Bulgaristandan kaynaklanan transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle gümrük kapısında bekliyor.
Türk çiçek sektörü adına önemli bir gün olan Sevgililer Günü için yurt dışına gönderilen 5 milyon dal çiçek, Bulgaristan'dan kaynaklanan transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle gümrük kapısında bekliyor.
Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Türk çiçek sektörü açısından önemli bir gün olan Sevgililer Günü öncesinde transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle tırların Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçememesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Çiçekleri Kapıkule'den Avrupa'ya gönderemediklerini anlatan Bağdatlıoğlu, İpsala Sınır Kapısı'nda büyük kuyruklar olduğunu, sınır kapısından çiçeklerin Sevgililer Günü'ne yetişme şansının zora girdiğini ifade etti.
İklimin güzel gitmesi nedeniyle güzel ürünler almalarına rağmen bunları pazarlayamadıklarını vurgulayan Bağdatlıoğlu, transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle dünyadaki sevgililere gidecek 5 milyon dal çiçeğin gümrük kapısında beklediğini kaydetti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk çiçeklerinin Sevgililer Günü'ne yetişmesini isteyen Bağdatlıoğlu, bu gün için planlanarak üretilen milyonlarca çiçek Sevgililer Günü'ne yetiştirilemezse sektörün zor durumda kalacağını belirtti.
Bağdatlıoğlu, ikinci plan olarak çiçekleri uçaklarla göndermeye çalışacaklarını ancak bunun maliyetinin yüksek olacağını vurguladı.
Çiçek sektörünün Türkiye'ye yüzde 100 katma değer ürettiğini söyleyen Bağdatlıoğlu, yeni üretilen çiçeklerin de seralarda ve depolarda bekletildiğini kaydetti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->