Siirt'te 14 yıl önce uygulanmaya başlanan ''Fıstıkçılığı Geliştirme Projesi'' kapsamında üreticilere verilen 36 milyon liralık destek sayesinde fıstık ekili alanda 6 kat artış oldu.
Projeye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca bugüne kadar 36 milyon lira destek sunuldu. Bu destek sonucunda 2002 yılından önce yaklaşık 45 bin dekar olan fıstık alanı, yaklaşık 260 bin dekara çıktı.
Göç ettikleri kent merkezlerinden köylerine dönüş yapan vatandaşların öncelikli olarak faydalandığı proje sayesinde Siirt'te fıstık ağacı sayısı 9 milyona ulaştı.
Vali Mustafa Tutulmaz, birçok farklı finans kaynağı kullanılarak yürütülen projeyle fıstık ağacı ekili alanın 250 bin dekarı aştığını vurguladı.
Fıstık fidanı üreticisi Emin Kural ise, köye dönüşle birlikte bu alanlardaki arazilere fıstık fidanı dikimi yapıldığını belirterek, projenin bölge için sevindirici olduğunu anlattı.
Üretici Fatih Sevgili de, köylülerin fıstık üretimine yönelmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, fıstığın il ekonomisine katkısının büyük olduğunu kaydetti.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->