Siirt'te 14 yıl önce uygulanmaya başlanan ''Fıstıkçılığı Geliştirme Projesi'' kapsamında üreticilere verilen 36 milyon liralık destek sayesinde fıstık ekili alanda 6 kat artış oldu.
Projeye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca bugüne kadar 36 milyon lira destek sunuldu. Bu destek sonucunda 2002 yılından önce yaklaşık 45 bin dekar olan fıstık alanı, yaklaşık 260 bin dekara çıktı.
Göç ettikleri kent merkezlerinden köylerine dönüş yapan vatandaşların öncelikli olarak faydalandığı proje sayesinde Siirt'te fıstık ağacı sayısı 9 milyona ulaştı.
Vali Mustafa Tutulmaz, birçok farklı finans kaynağı kullanılarak yürütülen projeyle fıstık ağacı ekili alanın 250 bin dekarı aştığını vurguladı.
Fıstık fidanı üreticisi Emin Kural ise, köye dönüşle birlikte bu alanlardaki arazilere fıstık fidanı dikimi yapıldığını belirterek, projenin bölge için sevindirici olduğunu anlattı.
Üretici Fatih Sevgili de, köylülerin fıstık üretimine yönelmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, fıstığın il ekonomisine katkısının büyük olduğunu kaydetti.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->