Silajlık mısırda bereketli hasat

10 September Friday, 2021
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü düzenlediği tarla günü etkinliklerine silajlık mısırla devam etti. Türkiye mısır üretiminde 5. sırada yer alan Bursa’da, geçen yıl yaklaşık 170 bin ton silajlık mısır üretimi yapıldı.
Silajlık mısırda bereketli hasat Bursa İl Enformasyon - Kamera: Orhan KAĞITÇI - Fotoğraf: Selçuk EĞİLMEZ

Tonlarca mısırın hasadı ‘Tarla Günü Etkinliği’yle başladı.

Bursa’nın Karacabey İlçesinde ekilen silajlık mısırın hasadına başlandı.

İlk hasada katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Bursa’nın mısır üretiminde önemli bir yerde olduğunu vurguladı.

Aygül, "İlimizde hayvancılığın yanı sıra tarıma dayalı sanayii ile yem fabrikalarının yoğun olması sebebiyle;  mısır dane, hasıl ve silajlık olmak üzere üretimi gerçekleşmektedir. İlimizin verimli topraklara sahip olması mısırın hem birinci hem de ikinci ürün olarak üretilmesine olanak sağlamaktadır.  2020 yılı TÜİK verilerine göre ülkemizde 5.205.892 da alanda 27.186.949 ton silajlık mısır üretilmiştir. İlimiz; 211.916 dekar alanda 1.203.803 ton mısır üretimi ile ülke üretiminin yüzde 4.43'ünü gerçekleştirerek, 5. sırada yer almıştır. Üretim, ağırlıklı olarak Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir ilçelerimiz de yapılmaktadır. Amacımız hayvan beslenmesinde önemli yer teşkil eden silajlık mısırın kalite ve verimini artırmaktır. Bu nedenle bu tür organizasyonlar oldukça önem taşımaktadır. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Silajlık mısırın kış aylarında hayvanların taze yem ihtiyacını da karşıladığını belirten Aygül, bakanlığın yem bitkilerine büyük önem ve destek verdiğini sözlerine ekledi.

Tarla günü etkinliği biçerdöverle silajlık mısır hasadı yapılmasıyla sona erdi.
bursa Karacabey silajlık mısır hasat tarla günü tarım ve orman