50 dönümlük bahçeden 3 ton nar elde edildi
Silifke'de yılın ilk nar hasadı yapıldı. Düzenlenen törenle kesimi yapılan nar, 1.70 ile 2 lira arasında alıcı buldu.
Üretici Cem Ergül'ün 50 dönümlük bahçesinden hasat edilen 3 ton nar, Türkiye'nin farklı bölgelerine ve yurt dışına ihraç edilmek üzere Mersin'e gönderildi.
Ergül, hasadın ardından yaptığı açıklamada, geçen yıl hasat edilen narın kilosunun 4 TL'den satıldığını, bu yıl ise gübre, ilaç, işçilik gibi maliyetlerin artmasına karşın fiyatların yarıya düştüğünü söyledi.
Fiyatların düşme nedeninin Suriye'deki olaylar nedeniyle bu ülke üzerinden Lübnan, Ürdün, Arabistan gibi Arap ülkelerine nar ihracatının yapılamamasından kaynaklandığını ifade eden Ergül, 2006 yılında nar ekimi yaptığını, geçen yıl 50 dönümlük bahçesinden yaklaşık 120 ton nar hasadı gerçekleştirdiğini kaydetti.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerin tavsiyesiyle hicaz narı üretimini gerçekleştirdiğini ve ilk yıl ürünü almaya başladığını ifade eden Ergül, hicaz narına tüccarların da ilgi göstermesi nedeniyle, herkesin bu ürüne yönlenmesini önerdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->