Türkiyenin en önemli çilek üretim merkezlerinden olan Mersinin Silifke ilçesinden çilek ihracatı hız kesmeden sürüyor.
Türkiye'nin en önemli çilek üretim merkezlerinden olan Mersin'in Silifke ilçesinden çilek ihracatı hız kesmeden sürüyor.
Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen, çilek üretimde zirai ilaç kalıntısı ve zararlı ile mücadelede kullanılan ilaçlar bazında sıfır toleransla üretim yaptıklarını belirtti. Bölgede yapılan çilek üretiminde iyi tarım uygulamasının esas alındığını belirten Ahmet Özmen, tüketicilerin Silifke'de üretilen çilekleri güvenle tüketebileceğini anlattı.
Silifke'de gerçekleştirilen 80 bin ton civarında çileğin 15 bin tonunun ihraç edildiğine dikkat çeken Özmen, böylelikle hem ülke hem de bölge ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyledi.
Silifke'de yapılan çilek üretiminde ana hedefin yurt içi ve ihracatta sağlıklı ürünü piyasaya arz etmek olduğunu ifade eden Özmen, "Bunun için çiftçilerimizin arazide ve üreticilerle sürekli eğitim çalışması yaparak ilçemizde çilek üretimini uzun yıllar sağlıklı ve pazarda aranan kalitede gerçekleştirilmesi için çalışmaktayız. Tüketicilerin Silifke'de üretilen çilekleri güvenle tüketebilirler" diye konuştu.
Kars'ta "Büyük Memeliler İzleme Projesi" ile yaban hayatına ait...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleriyle...
Devamını Oku ->
Uzayda yaşamın kurulacağı günlere hazırlanan Türk bilim insanları...
Devamını Oku ->
Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu 2 bin 400 rakımlı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile...
Devamını Oku ->
Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yaban hayatını...
Devamını Oku ->
Ege’nin incisi Karaburun’da kadınlar sakız ağaçları için seferber...
Devamını Oku ->
Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde mevsim normallerinin üzerinde...
Devamını Oku ->