Akçakoca Paşalar Köyü'nde çocuk işçiliğine karşı başlatılan kampanya ve fındık bahçelerinde çalışacak mevsimlik tarım işçilerinin daha insani koşullarda barınacağı sosyal konutların yapımı tamamlandı ve törenle hizmete açıldı.
Paşalar Mahallesi’nde yapılan törene, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, yerli ve yabancı fındık alıcı şirket sahipleri ve yöneticileri, koordinatör firma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık, İsviçre merkezli bir fındık işleme tesisinin yöneticisi Caroline Omondi, köylüler ve fındık işçileri katıldı.
Törende ilk konuşmayı Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer yaptı. Özer, Paşalar Mahallesi’nde üretilen fındığı toplamak için Şırnak’tan bölgeye gelen işçilerin orada bulundukları süre zarfında hayata geçirilen bu sosyal projenin açılışını yapmak üzere toplandıklarını belirtti.
Proje koordinatörü olan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık ise yapılan sosyal tesisin sevginin birleşmesi, birlik bilincinin oluşması, güvenin oluşması gibi anlamlar içerdiğini kaydetti.
Mehmet Ali Işık projenin 4 aşamadan oluştuğunu kaydetti. Işık, bu aşamaları toprakların organik tarıma ulaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması, yetiştirilen ürünün toplatılması ve çiftçilerin eğitilmesi, işçilerin yaşam standardının yükseltilmesi, çocukların iyi bir yaşama kavuşmaları şeklinde özetledi.
İsviçre merkezli bir çikolata firmasının sorumlusu Caroline Omondi de uluslararası çocuk hakları izleme kuruluşunun çocuk yaşta işçiliğin önlenmesine dair çalışmalarını yakından izlediklerini söyleyerek, böyle bir çalışmanın içerisinde yer almaktan firma olarak memnuniyet duyduklarını söyledi.
Şırnak ilinden Akçakoca Paşalar Mahallesi’ne 7 yıldır fındık toplamaya gelen fındık işçileri ise, bu yapılan sosyal tesisten son derece mutlu olduklarını ifade ettiler.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->