Sivas’ta eğitim zamanı

24 April Wednesday, 2024
Sivas’ta "Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi” eğitimi yapıldı. 7 il personelinin katıldığı eğitimde olası şap ve koyun keçi vebası salgınında yaşanacaklar ve uygulanacak adımlar hakkında bilgiler verildi.
Sivas’ta eğitim zamanı
Sivas’ta şap ve koyun keçi vebası hastalığı ile ilgili “Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi Eğitimi” yapıldı.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı eğitime Kayseri, Tokat, Yozgat, Giresun, Erzincan ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli personel de katıldı.

Eğitimde olası şap ve koyun keçi vebası salgınının etkin bir şekilde nasıl kontrol edileceği ve hastalıkla nasıl mücadele edileceği hakkında bilgiler verildi. Ayrıca salgın sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler de eğitimin içeriğinde yer aldı.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız eğitimlerdeki konuşmasında; "Şap ve Koyun Keçi Vebası hem hayvan sağlığını, hem de hayvanlarda verim düşüklüğü ile birlikte elde edilen hayvansal ürünleri de olumsuz etkileyen, çok ağır ekonomik kayıplara sebep olan önemli bir hastalıklardandır. Salgın hayvan hastalıkları ile mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla çalışan Bakanlığımız ve taşra teşkilatımız başarılı çalışmalarını İlimizde yapılan bu tür eğitimler ile taçlandırılmasını memnuniyet ile karşılayıp önemsiyoruz. Tabi ki salgın hayvan hastalıklarında asıl önemli olan hastalık çıkmadan önce koruyucu hekimlik ile hayvan beslenmesi ve hijyenin yanı sıra aşılama çalışmaları ile tedbirlerimizi almak, hastalık çıktığı zaman ise en hızlı ve doğru şekilde müdahale edilerek yayılması önlenmektir. Bu eğitimler ile salgın hastalık mücadelesinde görev alan Veteriner Hekimler ile Yardımcı Sağlık Personellerinin teorik ve pratik bilgi ve tecrübelerini arttırarak en hızlı şekilde gerekli tedbirleri almaları amaçlanmıştır. Salgın Hastalıklara yönelik farkındalık yaratan bu eğitimin ülkemize, üreticimize ve teşkilatımıza hayırlı sonuçlar getirmesi dileğiyle saygılar sunuyorum." dedi.

Sivas Merkez Tahtıkement Köyü'nde yapılan saha tatbikatının gerçekleştirilmesinin ardından çalışmalar değerlendirilerek eğitim sona erdi.
tarım orman tatbikat salgın şap eğitim