Sivas’ta geliştirilen buğday ve yulaflar tanıtıldı

16 July Friday, 2021
Sivas Ulaş’ta deneme ekimleri yapılan buğday ve yulaflar için tarla günü düzenlendi. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen buğday ve yulaflar üreticinin beğenisine sunuldu.
Sivas’ta geliştirilen buğday ve yulaflar tanıtıldı
Haber- Fotoğraf: Sivas İl Enformasyon

Sivas’ta Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünce geliştirilen buğday ve yulaf türleri için tarla günü düzenlendi.

Ulaş’ta iki farklı köyde yapılan etkinlikte üreticilere ürünler hakkında bilgiler verildi.

Ürünleri tanıtan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir, kuraklığa dayanaklı olan Taner kırmızı ekmeklik buğdayına dikkat çekti. “Ülke ekonomisi ve kendi ekonominiz için tohumları bizden talep ederek ekime başlayabilirsiniz. Katılım sağlayan emek gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız da geliştirilen ürünlerin gıda arzına katkısına değindi. “Dünyada küresel ısınmanın etkisiyle İlimizde de kuraklık giderek artmaktadır. Kuraklığın yanı sıra salgın süreciyle de baş etmek zorundayız. Özellikle salgın sürecinde gıda arzı da büyük önem arz etmektedir. Son 10 yıl içerisinde araştırma enstitülerimiz; kuraklığa, soğuk hava koşullarına, hastalık ve zararlılara karşı mukavemeti yüksek yerli ve milli tohum çeşitleri geliştirdi. İlimiz Türkiye’de buğday üretiminde önemli illerden bir tanesi. Yeni geliştirilen yerli ve milli çeşitlerimizin İlimiz tarımına ve Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
tarım orman tarla günü sivas tagem