Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türkiye genelinde düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyorun Sivas finali tamamlandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje yarışmasının Sivas finali Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Yarışma hakkında bilgiler veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan bu tip yarışmaların hem özendirici olduğunu hem de üretim yapan bayan çiftçilerin bilgilerini sınama şansı bulduklarını söyledi.
15 ilçe ve Sivas merkez olmak üzere 16 yarışmacının katıldığı bilgi ve proje yarışmasında çiftçi kadınlara 15 soru soruldu.15 sorudan 14 soruyu doğru bilen Sivas Merkez Şaban köyünde oturan üç çocuk annesi Keziban Üzümcü yarışmanın birincisi oldu. Yarışmanın ikincisi Şarkışla ilçesinden Gülsen Aşara, üçüncüsü ise Gemerek ilçesinde Fatma Kavurt oldu.
Keziban Üzümcü'ye ilk tebrik eşi ve çocuklarında gelirken oldukça heyecanlı olduğu belirtirken hala kazandığına inanamadığını yarışmaya kitap okuyarak ve soru çözerek hazırlandığını söyledi.
Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Sivas Valisi Zübeyir Kemelek verirken, Keziban Üzümcü Gümüşhane'de düzenlenecek olan bölge finalinde Sivas'ı temsil edecek.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->