İstanbul 8inci Lale Festivali kapsamında ekilen lalelerin hasadı ise renkli görüntülere sahne oldu. Lale Festivali kapsamında Silivri Seymen Köyüne ekilen 3 milyon lale için çiçek baş kırma işlemi yapıldı.
Lale Festivali kapsamında Silivri Seymen Köyü'ne ekilen 3 milyon lale için çiçek baş kırma işlemi yapıldı. birbirinden güzel rengarenk laleleri toplamak için köylüler çoluk çocuk tarlalara koştu. Köylüler kendilerine ek gelir sağladıkları için lale üreticiliğinden memnun olduklarını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı İhsan Şimşek, toplanan lalelerin gıda ve tekstil boyası olarak kullanılacağını belirtti. Lale üretiminin köylülerin bütçesine büyük katkı sağladığını ifade eden Şimşek, 40 yakın köylü lale üretimiyle ilgilendiğini ve her köylünün cebine ortalama 10 bin lira ve üzerinde para gireceğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8. Lale Festivali kapsamında İstanbul'un farklı yerlerine 14 milyon 420 bin adet, 270 tür lale dikildi.
Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü Kırsalda Bereket,...
Devamını Oku ->
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş...
Devamını Oku ->
Ordu’da hayata geçirilen ve arılarını verimini artırmayı...
Devamını Oku ->
Samsun'un Alaçam ilçesinin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu....
Devamını Oku ->
Kışlık sebze üretiminde Türkiye’nin en önemli üretim...
Devamını Oku ->
Karabük'te gençlerin ve kadınların istihdamını hedefleyen...
Devamını Oku ->
Karabük'ün Eflani ile Kocaeli'nin Kandıra ilçelerinde, köy...
Devamını Oku ->
Muş'ta "Altın Kanatlara Yeni Kovan Projesi" kapsamında 100...
Devamını Oku ->