Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit köyünde 839 yıldır geleneksel olarak düzenlenen ''Sudan Koyun Geçirme Yarışması'' yapıldı.
Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit köyünde çobanlarının sürüleriyle yarıştığı 8 asırlık geleneksel "Sudan Koyun Geçirme" yarışması yapıldı.
Yarışmada çobanlar, sadakat ve sevgisini göstermek için koyunlarını Büyük Menderes Nehri'nin sularına çekmeye çalıştı. Suyun içine giren çobanlar, ıslıklarla koyunlarını çağırdı.
Sürüleri suya girdikten sonra Büyük Menderes Nehri'nin karşı yakasına geçen çobanlar, büyük sevinç yaşadı. 839 yıldır yapılan yarışmada dereceye giren çobanlara çeyrek altın ve hayvan yemi verildi.
Koyunları sudan geçişini izleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yarışmanın Anadolu'nun en eski geleneklerinden biri olduğunu belirtti.
Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu ise, 839 yıllık bir aşk hikayesinin binlerce insanı Çal'a getirdiğini ifade ederek, yarışmanın UNESCO'nun Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alınması için girişimde bulunacaklarını kaydetti.
Arıkoğlu, yapılan yarışmanın hikayesini de anlattı.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->