Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki mayınlı arazilerin temizlenerek tarıma kazandırılmasının, bölgedeki organik tarımı ve ürün desenini arttıracağı belirtildi.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki mayınlı arazilerin temizlenerek tarıma kazandırılmasının, bölgedeki organik tarımı ve ürün desenini arttıracağı belirtildi.
Suruç Ziraat Odası Başkanı Ayhan Kılıç, Suruç sulama projesiyle bölgedeki mayınlı arazilerin daha da önem kazandığını söyledi.
Sınırdaki mayınlı arazilerin temizlenip tarıma açılmasıyla bölge çiftçisine büyük katkı sağlayacağını ve bölge ekonomisinin canlandıracağını belirten Kılıç, arazilerin 1950'li yıllarda güvenlik nedeniyle mayınlandığını ve bu sürede kullanılmadığını anımsattı.
Kılıç, "Suruç bölgesinde tahminimiz göre yaklaşık 40 ile 60 bin dönüm arasında mayınlı arazi bulunuyor. Arazinin bir an önce temizlenip bölgeye kazandırılmasını istiyoruz. Hayata geçirlen Suruç sulama projesiyle bölgede organik tarım ve ürün deseni artacaktır" diye konuştu.
Mayınlardan çeşitli nedenlerle zarar gören vatandaşlar da arazilerin temizlenmesi sonrasında kullanımda kendilerine öncelik verilmesini istiyor.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->