Köpüğü, yağlı aroması ve eşsiz lezzetiyle ünü yurt dışına taşan ayranıyla meşhur Susurluk'ta esnaflar, milli içkinin ayran olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ilçeye davet ediyor.
Köpüğü, yağlı aroması ve eşsiz lezzetiyle ünü yurt dışına taşan ayranıyla meşhur Susurluk'ta esnaflar, milli içkinin ayran olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ilçeye davet ediyor.
Susurluk Ticaret Odası Başkanı Adnan Yalçınkaya, her yerde çay, Susurluk'ta ise ayran molası verildiğini vurgulayarak, Bölgeden geçip de ayran içmeyenlerin çok şey kaybettiğini söyledi. Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan'ı Susurluk'a ayran içmeye beklediklerini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milli içkimiz ayrandır" açıklaması "Türkiye'de ayranın merkezi" olan Susurluk'taki esnafları sevindirdi. İlçede ayran satışı yapan işletmeciler de Erdoğan'ı, köpüğü, kendine özgü yağlı aroması ve eşsiz lezzetiyle ünü sınırları aşan Susurluk ayranından içmeye davet etti.
Yalçınkaya, Erdoğan'a, ayranla ilgili açıklamasından dolayı teşekkür ederek, ona, minnettar olduklarını söyledi. Susurluk'tan geçen yüz binlerce kişinin mutlaka Susurluk ayranı içtiğini ifade den Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan'ı da Susurluk'a ayran içmeye davet etti. Yalçınkaya, Türk'ün milli içkisinin ayran olduğunu ve bunun da en lezzetlisinin Susurluk'ta yapıldığını söyledi.
Yalçınkaya, yabancıların bol ve yağlı köpüğünden dolayı "kremalı ayran" dediği içeceklerinin daha fazla ilgi göreceğine inandıklarını söyleyerek, gerçek lezzetine sadece Susurluk'ta ulaşılacağının da bilinmesini istedi.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar da "Türklerin dünyaya hediye ettiği bir içecek" diye tanımladığı ayranın, 7'den 70'e her yaştan kişiye yararlı olduğunu ifade etti.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->