Düzceli bir kadın girişimci, tarhanaya farklı lezzetler katarak müşterilerinin beğenisine sunuyor.
Düzce merkeze bağlı Bayramcı köyünde yaşayan Yüksel Kalkan, 2007 yılında Çerkez mantısı üreterek gıda sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Annesinin tecrübeleriyle yola çıkan Kalkan, yöre kadınlarını da bünyesine katarak hem çeşitlerini hem de hedeflerini büyüttü.
Asıl mesleği öğretmenlik olmasına rağmen, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla ticareti seçen Kalkan, ısırganlı tarhanayı ve Çerkez lezzetlerini anlattı.
Isırgan otunu mevsiminde toplayarak kuruttuklarını söyleyen Kalkan, kurutulan ısırgan otlarını tarhana hamuruna kattıklarını, lezzetinde büyük bir değişim olmamakla birlikte ısırganlı tarhananın şifa kaynağı olduğunu belirtti.
Kalkan, ısırganlı tarhananın yanı sıra klasik köy tarhanası ve bebekler için özel tarhana ürettiklerini de dile getirdi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->