Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Tarım Kredi şirketleri, yönetimden üretime yeniden yapılandırma çalışmaları neticesinde geçen seneyi 32,1 milyon lira kar ile tamamlarken, bu yıl 73,7 milyon liralık yatırım hedefi belirledi.
Tarım Kredi'nin geçen sene toptan satışları yönetim değişikliğinin etkisiyle artış gösterirken, sağlanan verim artışı ve atıl kapasitelerin devreye alınmasıyla yeniden yapılanma çalışmaları olumlu sonuçlar verdi. Bu kapsamda 2014'te 40,4 milyon lira zarar eden Tarım Kredi şirketleri, geçen seneyi 32,1 milyon lira kar ile kapattı.
Tarım Kredi şirketleri, 2016 yılında konsolide net satışlarını yüzde 20,2 artırarak 1 milyar 118 milyon liraya, konsolide karını ise 75 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi, 1 milyon 54 bin çiftçiye hizmet götürdüklerini, 13 şirket ile yemden tohuma, tarımsal ilaçtan sera örtüsüne çiftçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini bildirdi.
Güvendi, Tarım Kredi'nin yıllık cirosunun 1 milyar lirayı aştığına dikkati çekerek, ürettikleri tarımsal çıktıları kooperatifleriyle üreticilere ulaştırdıklarını söyledi.
Şirketlerindeki yeniden yapılandırma çalışmalarına da değinen Güvendi, ilk etapta şirketlerdeki insan kaynakları potansiyelini analiz ederek daha verimli kullanılmasını sağladıklarını, insan gücü israfını üretim ve hizmete dönüştürerek kaynakların etkinliği artırdıklarını ifade etti.
Tarım Kredi Şirketler Topluluğu bünyesinde İmece Plastik, Tarım Kredi Plastik ve Damla Sulama Sistemleri, Tarkim Bitki Koruma, Tareks, Tarım Kredi Gıda, Tareks Hayvancılık, TarımKredi Süt, Imece Prefabrik Yapı, Tarnet Tarım Kredi Bilişim ve İletişim Hizmetleri, Tarım Kredi Endüstriyel Ürünler, TarımKredi Birlik, Trakya Dış Ticaret, Tarım Kredi Yem şirketleri bulunuyor.
Bu şirketler aracılığı ile plastik sera örtüsü, plastik boru, bitki koruma ilacı, hibrit tohum üretimi ve bakliyat paketleme, zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, karma hayvan yemi üretimi yapılıyor.
Türkiye'den yurt dışına en çok domates, salatalık ve biber tohumu...
Devamını Oku ->
Doğadan kameralara birbirinden güzel görüntüler yansıyor....
Devamını Oku ->
Her geçen gün gelişen süs bitkileri sektörü artan talebe yetişmek...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma Merkezi Vakfı tarafından başlatılan, Orman Genel...
Devamını Oku ->
Bingöl'de "Bingöl Organik Bal Yesin Projesi" kapsamında...
Devamını Oku ->
Gaziantep'te "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk hasadına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığının kontrol altına...
Devamını Oku ->
Genç girişimci ve babası kırsal kalkınma desteğiyle Aydın’a meyve...
Devamını Oku ->