"Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri" güçleniyor

04 October Thursday, 2018
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi’nin Eskişehir ili açılış çalıştayı yapıldı. Katılımcılar ve konuşmacılar yayım ve danışmanlık hizmetlerinin sektördeki önemine vurgu yaptı.
Haber: Neslihan AKTAŞ
Kamera: Ekrem ALACAPUNAR
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü işbirliği ile yürüttüğü “Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” projesinin açılış çalıştayı Eskişehir’de yapıldı. 

Sine vizyon gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan yaptı.

Projenin pilot ili olarak Eskişehir’in seçildiğini söyleyen Alkan yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Tarımsal danışmanların sahadaki önemine vurgu yapan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, çiftçi eğitim programları ve tarımsal yenililerin yaygınlaştırılması çalışmalarına öncelik verildiğini belirtti.

Türkiye’nin dünyanın pek çok yerinde olmayan tarımsal ürünlerin yetiştirilmesine imkan veren iklim, toprak ve ekolojik özelliklere sahip olduğunu dile getiren Sertkaya, “Bize düşen görev; tarıma emeği geçen çiftçilerimizin ve teknik personelimizin yeni bilgiler ve hedefler doğrultusunda eğitimidir.” dedi.

Türkiye’de tarım sektörünün büyük bir kitleyi etkilediğini dile getiren FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da sürdürülebilir bir üretim için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Çalıştay kapsamımda;  Kapasite Geliştirme, Yayım Bilgi Ağı ve Kadın Odaklı Yayım çalışma grupları oluşturuldu.
Çalıştay FAO Türkiye Temsilciliği, Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman ve Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanı Sürur Kır’ın değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.
 
tarım ve orman bakanlığı eğitim ve yayın dairesi başkanlığı fao tarımsal yayım ve danışmanlık eskişehir