Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan çiçek bamyası, tarladan sofraya adeta binbir zahmetle geliyor.
Türkiye'nin büyük bir bölümünün ihtiyacının karşılandığı, özellikle Taşova ile Göynücek ilçelerinde üretilen çiçek bamyası, bölge halkı için önemli bir gelir kapısı oluşturuyor. Tarladan toplanan çiçek bamyası, üreticiler tarafından tek tek ipe dizilerek kurumaya bırakılıyor, kuruduktan sonra da satışa sunuluyor.
Taşova ilçesine bağlı Çaydibi köyünde bamya üreteciliği yapan Hakkı Ergün, bamya üretiminin emek ve süreklilik isteyen zahmetli bir iş olduğunu söyledi. Bamya eken bir üreticinin başka bir işle uğraşmaya vakit bulamayacağına dikkati çeken Ergün, bamyanın her gün ilgi isteyen bir sebze olduğunu ve haziran ayında toplamaya başladıklarını kaydetti.
Ergün, bamyanın kurutulduktan sonra fiyatının arttığına işaret ederek, ürünün yaş kilogramı 10-12 lira arasında iken, ipe dizilip kurutulduktan sonra fiyatının 85 liraya kadar çıktığını ifade etti.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->