Antalyanın Finike'ye İlçesine bağlı Hasyurt beldesinde yapılan 22. Hasyurt Tarım Fuarını bu yılda ilgi yoğun oldu.
Antalya'nın Finike'ye ilçesi'ne bağlı Hasyurt beldesinde yapılan 22. Hasyurt Tarım Fuarı'nı bu yılda ilgi yoğun oldu.
4 gün süren fuarda 100'e yakın firma 170 stantta ürünlerini tanıttı, yaklaşık 25 bin kişi fuarı gezdi. Fuar kapsamında düzenlenen "Sebze Teşvik Yarışması" için ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, çiftçilerin yarışmaya gösterdiği ilginin, bölgedeki tarım ürünlerinin kalitesini ortaya koyduğunu söyledi. Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ise yarışmaya 10 dalda 131 çiftçinin katıldığını kaydederek, "Bölge çiftçilerimizi ürettikleri ürünler, bölgemize ve ülkemize sağladıkları değerler adına kutluyorum" dedi.
Finike Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan, yarışmaya Finike, Demre ve Kumluca ilçelerinden çok sayıda çiftçi katıldığını, ancak değerlendirmeye 131 çiftçiyi alabildiklerini, seçim yapmakta son derece zorlandıklarını belirtti.
Yarışmada çiftçiler, ekim, dikim, sulama, gübreleme, kültürel önlemler, zirai mücadele, verim ve sera teknoloji konularında değerlendirildi. Değerlendirme sonunda dereceye giren çiftçilere çeşitli hediyeler verildi. Fuarda ayrıca, bu yıl düzenlenen "Çocuk Gözüyle Hasyurt Tarım Fuarı" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, su...
Devamını Oku ->
Diyarbakır’da da görülen uzunluğu 25 santimetreye kadar ulaşan...
Devamını Oku ->
Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısıdaki yüksek...
Devamını Oku ->
Antalya'da nesli tükenme tehlikesi altında bulunan alageyiklerin...
Devamını Oku ->
İnci ve Mercan ismi verilen iki deniz kaplumbağasına uydu cihazı...
Devamını Oku ->
Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Şanlıurfa'nın Birecik...
Devamını Oku ->
Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine...
Devamını Oku ->
Mevsim yağışları tarım sektörüne bereket getirdi. Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->