15 yıldır fidan yetiştiriciliği yapan Edremitli çiftçi Muhammet Özkan, ortalama 20 gram ağırlığında ve erik büyüklüğünde 'Tavşan Yüreği' denilen zeytin üretiyor.
Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir zeytin yetiştiricisi erik büyüklüğünde zeytin yetiştiriyor. Ürettiği zeytinler hakkında bilgi veren Edremitli çiftçi Muhammet ÖZKAN, “Tavşan yüreği zeytinini tamamen doğal şartlarda üretiliyor. Biz bu zeytini normal zeytinler gibi üretiyoruz. Yetiştirme sürecinde aşılı üretiyorlar. Akdeniz bölgesine özgü olan bu zeytin de tıpkı diğer zeytinler gibi nisan aylarında çiçek verir ve azami kasım ayında hasadı gerçekleşir. İlaçlama ve gübreleme aşamalarından geçer” dedi.
Tavşan yüreği zeytinin üretilmesi için farklı türde bir kimyasal kullanılmadığını ayrıca belirten Edremitli çiftçi, bu zeytin çeşidinin yağ oranı düşük olduğundan zeytin yağı üretiminden ziyade yeşil haldeyken kullanıldığını söylüyor.
Siyahlaştığı zaman pek tüketilmeyen tavşan yüreği turşuluk olarak kurmak üzere erken hasat ediliyor.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->