Damızlık Birliği Erzurum Bölge Başkanlığı ile birlikte yapılan proje kapsamında Oltuya getirilen saman hayvan üreticilerine dağıtıldı.
Damızlık Birliği Erzurum Bölge Başkanlığı ile birlikte yapılan proje kapsamında Oltu'ya getirilen saman hayvan üreticilerine dağıtıldı.
Gürcistan ve Ukrayna'dan getirilen sarı samanın kilosunun 49 kuruşa geldiğini belirten Oltu Ziraat Odası Şube Başkanı Ümit Çelebi, "Şu an yöremizdeki hayvan üreticileri ve çiftçiler yerli saman bulamıyor. Kurak geçen bir dönemden sonra yerli samanın kilosu 1 liraya kadar çıktı. Çiftçilerimizi düşünerek böyle bir proje hazırlamanın zaruretiyle hareket ettik. Çiftçilerimiz biraz sabırlı olsunlar." dedi.
Çiftçilerin kuraklık nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren Çelebi, proje kapsamında Oltu'ya şu ana kadar 4 tır saman ve ot getirildiğini, bu rakamın 50 tıra kadar çıkabileceğini söyledi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->