Silivri'de düzenlenen Topatan Kavun ve Bamya Festivali kapsamında en iyi ürün yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi.
Silivri Belediyesi, ilçenin yerel ürünlerini markalaştırmak ve üretimini arttırarak bölgeye ekonomik ve sosyal katkı sağlamak amacıyla düzenlediği tarım festivallerini sürdürüyor.
Bu kapsamda düzenlenen Topatan Kavun ve Bamya Festivali’nde, üreticilere yönelik "En İyi Bamya ve Topatan Kavunu Yarışması" yapıldı.
Selimpaşa Meydanı'ndaki yarışmalara katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, katma değeri yüksek gıda üretiminin, bir toplumun kalkınması için büyük önem taşıdığını bildiklerini söyledi.
Işıklar, bölgenin refahının ve topraklarının korunması için herkesin mücadele ettiğini belirterek, "Bu ürünlerimizi duyuralım ki burada ekim artsın. Zenginlik bu topraklarda. Selimpaşa'da yaptığımız festivalimizin aslında hikayesi bu. Kavun da bamya da altın değerinde bir markamız, geleceğimiz." dedi.
Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Selimpaşalı kadın bamya üreticileri ilk üçe girdi.
"En İyi Bamya Üreticisi" Nazife Kocabıçak, ikinci Mükerrem Tanrıverdi ve üçüncü de Kezban Okutucu oldu. Dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->