Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesi'nde, topraksız tarımla yapılan çilek üretimi hem erkenciliği hem de verimliliğiyle üreticisine kazanç sağlıyor.
Topraksız tarım yöntemiyle üretilen çileklerde hasat dönemi başladı. Üretilen çileğin kilosu 5.5 liradan alıcı buluyor.
Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen tarafından ilk defa 2009 yılında 1 dönüm serada üretimine başlanan ve üretim alanı her geçen yıl artan çilekten 10 tona yakın verim alınıyor.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, yaptığı açıklamada, topraksız tarımla yapılan çilek üretiminden olumlu sonuçlar alındığını söyledi.
Topraksız tarımla üretilen çileğin açık arazideki çilekle aynı kalite ve lezzete sahip olduğunun altını çizen Can, kaliteli ve daha fazla ürün elde etmek için topraksız tarımla çilek üretimi yapılması tavsiyesinde bulundu.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->