"Torosların gelinliği" olarak adlandırılan, Antalya'nın Akseki ilçesi yaylalarında kendiliğinden yetişen ve Avrupa'da ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanılan kardelen soğanlarının, tarım arazilerinde çoğaltılarak Avrupa ülkelerine ihraç edilmesi hedefleniyor.
Antalya'nın Akseki ilçesinde kardelen soğanı ticareti yapan Mehmet Oğuz, Çimi mahallesinde bulunan 4 dönümlük arazisine kardelen soğanı ekimi yaptı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi İlknur İşcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan ihracatı yapılan soğanlı bitkiler için damızlık parseller oluşturmaya başladıklarını söyledi.
İlçede bu uygulamayı Çimi Mahallesi'nde bir üreticiye ait 4 dönümlük alanda başlattıklarını belirten İşcan, onar bin adet siklamen ile karaçiğdem ve 20 bin adet kardelen üretim parselleri oluşturduklarını kaydetti.
Kardelen soğanı ticareti yapan Mehmet Oğuz da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından kendilerine ait arazide kardelen soğanı üretimi ve üretilen kardelenin ihracatını yapmak için izin aldıklarını ifade etti.
Çimi Mahallesi Muhtarı Ramazan Önal ise, ihracatı yapılan kardelen çiçeğinin Çimi yaylasında yetişen önemli bir soğanlı bitki olduğunu belirtti.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->