Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Gaziantep Şubesi ve Gaziantep Unlu Mamulleri, Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Derneğinin 62. şubesinin açılışında konuşan Federasyon Başkanı murat Kavuncu, Türkiye'de 11 saatte üretilen 120 milyon ekmeğin 12 milyonunun israf edildiğini söyledi.
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Çukur Mahallesi'ndeki Ekmek Üreticileri Federasyonu Gaziantep Şubesi ve Gaziantep Unlu Mamulleri, Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu'nun yanı sıra Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Unlu Mamulleri, Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Derneği Başkanı Ahmet Metin Şengezer ile çok sayıda dernek üyesi ile vatandaşlar katıldı.
Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Türkiye'de 11 saat içerisinde 120 milyon ekmeğin üretildiğini bu ekmeklerin ise 12 milyonunun israf edildiğini belirterek, uyarılarda bulundu.
Dünyada en çok ekmek tüketen ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Kavuncu, israf edilen ekmeklerle 1,5 milyar doların çöpe gittiğini ifade etti.
Gaziantep’in Şehitkamil ilçe kaymakamı Ali Dursun ise, Gaziantep'in Türkiye'deki marka şehirlerden biri olduğunu hatırlatarak, kentin mutfaktaki iddiasını ekmekte yansıtamadığını vurguladı.
Dursun, "Gaziantep özellikle mutfakta çok iddialı bir şehirdir. Bir çok alanda başarılı olan Gaziantep’in, ekmek üretiminde de iddialı ve marka bir şehir olması lazım” diye konuştu.
Programda destek nedeniyle açılışa katılan protokole ve başarılı dernek üyelerine plaket verildi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->