Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, balın üretici tarafından daha kaliteli şekilde üretilmesi, tüketicinin de bu ürüne duyduğu güvenin artması için ''bal kimliği'' çalışması başlattı.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, ayçiçeği, pamuk, narenciye, kestane ve geven balları için "kimlik" çalışması başlattı.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, 7 milyon kovan ve yıllık 105 ton bal üretimiyle Türkiye'nin dünya bal üretiminde önemli bir yere sahip bulunduğunu söyledi.
Şahin, balın üretici tarafından daha kaliteli şekilde üretilmesi, tüketicinin de doğal bal tüketmesi ve bu ürüne duyduğu güvenin artması için "bal kimliği" çalışması başlattıklarını belirtti.
Şahin, çalışmayı tamamladıktan sonra bir rapor hazırlayacaklarını ve bunu Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunacaklarını bildirdi.
Ziya Şahin, hakiki balla merdiven altında üretilen balın ayırt edilmesinde başvurulacak en önemli çözüm yolunun barkod sistemi olduğunu sözlerine ekledi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->