Osmaniyenin Kadirli ilçesinde ekonomiye önemli katkı sağlayan ve halk arasında kırmızı altın olarak nitelendirilen turp sezonu başladı.
Osmaniyenin Kadirli ilçesinde, ilçe ekonomisine yılda 15 milyon gibi bir katkı sağlayan turpta yeni sezon başladı. İlçede bulunan Savrun çayı üzerinde kurulan havuzlarda yıkanarak paketlenen ilk turplar İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere gönderiliyor.
Turp tarladan sofraya zahmetli bir yolculukla ulaştırılıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla tarlada başlanan hasat işlemi şehrin merkezinden geçen Savrun çayı üzerinde kurulu havuzlarda devam ediyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler turpları tek tek yıkayarak paketleyip satışa hazır hale getiriyor. Daha sonra kadınların torbaladığı turplar erkek işçiler tarafından kamyonlara yükleniyor. Ardından turp kamyonları büyük şehirlere yola çıkıyor. Sofralarda da lezzetle yenen turp böbrek taşı, astım, sarılık, öksürük ve romatizma gibi hastalıklara da iyi geliyor.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->