Son yıllarda zeytincilik sektörüne verilen destekler meyvesini vermeye başladı. Şubat ayında en fazla ihracat artışı yüzde 242 ile zeytin ve zeytinyağı sektörü oldu.
Son yıllarda zeytincilik sektörüne verilen destekler meyvesini vermeye başladı. Şubat ayında en fazla ihracat artışı yüzde 242 ile zeytin ve zeytinyağı sektörü oldu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şubat ayında ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artışla 11 milyar 692 milyon dolar olduğunu açıkladı.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programla Şubat ayı ihracat rakamlarını açıklayan Büyükekşi, son 12 aylık ihracatın yüzde 11,82 artışla 153 milyar 640 milyon dolara yükseldiğini belirterek, "Şubat ayında en fazla ihracatı 1 milyar 787 milyon dolar ile otomotiv sektörümüz yaparken, kimyevi maddeler sektörümüz 1 milyar 450 milyon dolar ile ikinci, hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüz ise 1 milyar 402 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı" bilgisini verdi.
Şubat ayında en fazla ihracat artışının yüzde 242 ile zeytin ve zeytinyağı sektöründe, yüzde 57 ile madencilik sektöründe ve yüzde 55 ile mücevher sektöründe görüldüğünü vurgulayan Büyükekşi, Avrupa Birliği'ne yapılan ihracatın ise artış yakaladığını söyledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->