GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Uludere ilçesinde Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında 70 arı yetiştiricisine 615 bin liralık destek sundu.
Şırnak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yürüttüğü projeler sayesinde ilçede arıcılıkta büyük gelişme yaşandı.
Uludere Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat İnan, proje kapsamında 70 arı yetiştiricisine 615 bin lira tutarında 25 adet arılı kovan, 25 boş kovan, 25 kilogram arı keki, 20 kilogram petek ve arıcı malzemesi dağıttıklarını söyledi.
İlçede Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 yıldır uygulanan proje sayesinde 6 bin arı dağıttıklarını anlatan İnan, üreticinin bir kovanda 10 - 15 kilogram bal elde ettiğini söyledi.
Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Habip Aşan ise Uludere ve Beytüşşebap'ta yetişen balın markalaştığını ve artık ülke sınırlarını aşarak uluslararası fuarlarda sergilendiğini söyledi.
Üretici Hacı Baykır, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün katkıları sayesinde ilçede arıcılığın kısa sürede geliştiğini vurgulayarak, artık dağlarda silah sesi yerine arı ve kuzu sesi duymak istediklerini söyledi.
Hüseyin Aşan ise geçmişte yaşanan olaylar sebebiyle yaylalara çıkamadıklarını hatırlatarak, "Bu sene bol yağmur yağdı, çiçeğimiz çok. Ayrıca bu sene yaylalar serbest oldu. Artık arılarımızı yaylaya çıkaracağız. Artık barış ve huzur istiyoruz" ifadesini kullandı.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->