Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme dönemi olan ilkbahar mevsiminde tatlı sulara göç eden inci kefali, kış mevsiminde balıkçıların yüzünü güldürdü.
Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme dönemi olan ilkbahar mevsiminde tatlı sulara göç eden inci kefali, kış mevsiminde balıkçıların yüzünü güldürdü.
Akşam saatlerinde göle açılarak ağlarını bırakan balıkçılar, havaların soğumasıyla suyun derinliklerine inen balıkların ağlara daha fazla takıldığını belirtti.
Gevaş ilçesinde 6 yıldır balıkçılık yapan Kenan Avcı, kış mevsiminin geçen yıllara göre daha sert geçtiğini ve bu durumun kendileri için avantaja dönüştüğünü vurgulayarak, gölde balık bereketi yaşandığını söyledi.
Soğuk havada gölün derinliklerine inen balıkların, ağlara takılma olasılığının daha yüksek olduğunu belirten Avcı, "Biz yıllardır ailemizin geçimini balıkçılıkla sağlıyoruz. Çekilen ağların dolu olması hem bizim hem de ailemizin yüzünü güldürüyor" dedi.
Avcı, avladıkları balıkların bir kısmını Van-Gevaş karayolunda kurdukları tezgâhlarda 2 liradan satışa sunduklarını, geri kalan kısmını ise kent merkezindeki toptancılara 80 kuruştan sattıklarını dile getirdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->