Yaralı baykuş emin ellerde

27 February Tuesday, 2024
Bayburt'ta yaralı bulunan baykuş tedavi altına alındı. Çoruh Nehrinin kenarında bulunan puhu cinsi baykuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yürütülecek tedavinin ardından yeniden doğaya salınacak.
Yaralı baykuş emin ellerde
Bayburt'ta bir vatandaşın nehir kenarında bulduğu yaralı baykuş, tedavisinin ardından doğaya salınacak.

Bayburtlu esnaf Hakkı Turgut, şehir merkezinden geçen Çoruh Nehri kenarında yürüyüş yaptığı sırada yaralı puhu cinsi baykuş buldu.  Kuşu veteriner hekime götüren Turgut, daha sonra durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine müdürlük ekipleri, yaralı puhuyu koruma altına aldı. Görevliler, yaralı puhuyu tedavisinin ardından doğal yaşam alanına salacaklarını bildirdi.

Hakkı Turgut, nehir kenarında bitkin halde bulduğu kuşu zarar görmemesi için veterinere, daha sonra dükkanına getirdiğini söyledi.

Turgut, bir süre beslediği kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiğini aktardı.

Ilgaz Dağı’nda yaşam kameralara yansıdı

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda fotokapanla kaydedilen yaban hayatı görüntüleri paylaşıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) sosyal medya hesabından, Kastamonu ve Çankırı sınırlarında bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkı'ndaki yaban hayvanlarının fotokapanla kaydedilen görüntüleri paylaşıldı.

Paylaşımda, "Doğadaki gözlerimiz, fotokapanlarımız, bu kez Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın zenginliklerini gözler önüne seriyor." ifadesine yer verildi.

Görüntüde, Milli Park'ta yaşayan vaşak, bozayı, geyik, karaca, kurt ve tilki gibi yaban hayvanları görülüyor.
doğa koruma milli parklar baykuş