Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) tüketicinin talep ettiği yeşil zeytini kooperatiflerinden karşılamak ve yeşil zeytinin ihracattaki pazar payını artırmak amacıyla ortaklarına 18 bin adet domat zeytin fidanını bedelsiz olarak dağıtacak.
Yeşil zeytinin ihracattaki Pazar payını artırmak için Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği yani Marmarabirlik harekete geçti.Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, daha önce talepte bulunan ortaklara ve 8 kooperatife bu haftadan itibaren domat fidanı dağıtılacağını belirtti.
Son yıllarda siyah zeytinin yanı sıra yeşil zeytinin de tüketiciden büyük talep gördüğünü bildiren Asa, "Özellikle yurt dışında siyah zeytinin yanında rafta mutlaka yeşil zeytinin de bulunması gerekiyor. Marmarabirlik, 2009'da ihracatta yeşil zeytin talebini karşılayamadığı için rekabette zorlandı." ifadesini kullandı.
Asa, fidanların bu hafta kooperatif merkezlerinde bedelsiz olarak dağıtılacağını belirterek, "Marmarabirlik olarak 2010'da domat ve yeşil zeytin çeşitleriyle başladığımız alımlar, bugün itibariyle 2 bin tonlara ulaştı. Aldığımız karar doğrultusunda, ortak dışından aldığımız yeşil zeytini, kooperatif bölgemizdeki ortaklarımızdan almayı ve ortaklarımızın kazancına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İhracatta yeşil zeytindeki pazar payını artırmak için geçtiğimiz yıl talepte bulunan ortaklara toplam 18 bin domat zeytin fidanı dağıtılacak. Mart ayında yeni talepler alınacak. Talep olması halinde önümüzdeki yıl da domat fidanı dağıtımına devam edeceğiz " dedi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->