Yeşil Bursa maviyemişte de iddialı

21 November Monday, 2022
Maviyemiş Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Bursa’da meyve bahçeleri destek fidanlarla renklendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün tarım arazilerinin etkin kullanımı amacıyla uyguladığı proje üretimi arttıracak, ürün yelpazesini genişletecek.
Yeşil Bursa maviyemişte de iddialı Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Fidanlar üreticilere dağıtıldı, maviyemiş bahçeleri tarıma kazandırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarım arazilerinin etkin kullanımı için uyguladığı projeler meyveciliğin önemli merkezlerinden Bursa'da hız kesmeden devam ediyor.

Maviyemiş Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında çok sayıda üreticiye fidan desteği sağlayan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, meyve bahçelerinin tahsisine de destek oluyor.

Desteklemelerle yaban mersini üretiminin daha iyi noktalara geleceğini belirten İl Müdürü Hamit Aygül, maviyemiş olarak da bilinen yaban mersini üretimi hakkında bilgi verdi.

Bursa'da üreticilere sağlanan fidan desteği ile 76 da alanda daha maviyemiş bahçesi tesis edileceğini belirten Aygül, bu sene maviyemiş üretiminde yaklaşık yüzde 170 artış olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “En çok mavi yemiş üreten ilçemiz bin 350 dekar alan ve 945 ton ile İnegöl. Onu bin dekar alan ve 400 ton üretimle İznik, 539 dekar alan ve 377 ton üretimle Orhaneli, 150 dekar alan ve 60 ton üretimle Büyükorhan, 72 dekar alan ve 24 ton üretimle Keles takip ediyor. Bu gelişmede Bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediyemizin  verdiği desteklerle, İl Müdürlüğümüzün çalışmalarının büyük payı bulunmaktadır. Bakanlığımızın pandemi dönemi ile başlattığı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında sunduğumuz projelerle çeşitli alanlarda destek alıyoruz. Yüzde 75 Bakanlık destekli yüzde 25 de çiftçi katkılı uygulanan projelerle üreticilerimize destek oluyoruz. İl Müdürlüğü olarak 2021 yılıda olduğu gibi bu sene de 'Maviyemiş Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi' ni uygulamaktayız. Proje faaliyetleri ile Orhaneli' de 38 üreticiye Orhangazi ilçemizde 19 üretici olmak üzere toplam 57 üreticimize toplam 16 bin 720 adet fidan temin edilmiştir.  Projenin ve bugün çiftçilerimize teslim edeceğimiz Maviyemiş fidanlarının çiftçilerimiz başta olmak üzere, İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Orhaneli ve Orhangazi ilçelerinde projeden yararlanan 57 üretici fidanlarını teslim aldı. Çiftçilere dağıtılan yaklaşık 17 bin fidanla 76 dekar maviyemiş bahçesi tesis edilecek.
bursa orhaneli osmangazi maviyemiş yaban mersini fidan destek meyvecilik tarım ve orman