''İyi Tarım Uygulamaları Projeleri'' kapsamında yapılan yeşil gübreleme çalışmalarının tanıtıldığı tarla günleri Muğla'da gerçekleştirildi.
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün İyi Tarım Uygulamaları Projeleri kapsamında yapılan yeşil gübreleme çalışmalarının tarla günleri gerçekleştirildi. Dalaman tarım işletmesinde tarlada, Milas Şenköy’de organik zeytinliklerde ve Köyceğiz Döğüşbelen’de portakal bahçelerinde yapılan yeşil gübreleme uygulamaları çiftçilere gösterildi.
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç Muğla genelinde 2012 yılından beri artarak devam eden yeşil gübreleme çalışmalarının 2015 yılında ÇATAK (Çevresel Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması) projesi ile hız kazandığını ifade etti.
İl Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Hakan Çağatay Başaran çiftçilere çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bitkiler için en önemli minerallerden biri olan azotu sağlamanın ve topraklarımızın yapısını iyileştirmenin en etkili yollarından biri yeşil gübreleme olduğunun altını çizdi.
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Deniz Dibinden Olta...
Devamını Oku ->
Renkleri ve güzelliğiyle süs bitkileri sektörünün gözdesi...
Devamını Oku ->
Bursa' da et, tavuk ve süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal...
Devamını Oku ->