Sofralara farklı lezzet katan geleneksel tat yufka ekmeği, Çukurova\'da köy kadınlarının yoğun emek harcamasıyla hazırlanıyor.
Anadolu'da sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan yufka ekmeği, kadınların sabahın ilk ışıklarında başlayıp, akşam saatlerine kadar süren çalışmasının ardından üretiliyor. Karatepe köyünde Fatma Türkmenoğlu, yufka ekmeğin yapılışını anlattı. Köydeki kadınların iş bölümü yaparak hamuru oklava ile açtığını, yufkayı kızgın saçta "evreç" adı verilen ağaç ile çevirerek pişirdiklerini belirten Türkmenoğlu, "Kızgın saçtan aldığımız ekmekleri kırılmasın diye yuvarlak geniş tepsiye yerleştiriyor, pişirilen her ekmeği diğerinin üzerine koyuyoruz. Ekmekler belli bir yüksekliğe ulaştıktan sonra üzerini örterek kilere kaldırıyoruz. Bu şekilde günlerce durabilen ekmekleri, yemekten yarım saat önce üzerine su serpip örterek, dinlenmeye bırakıyoruz. Yumuşayan ekmekleri afiyetle yiyoruz" diye konuştu.
Köylülerden Sultan Karaüce de, yufka ekmeğin, kadınların dayanışması sayesinde yapılabildiğini belirterek, ekmeğin pişirilmesi için en az 4 kadının bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti. Karaüce, yufka ekmeğin, uzun süre bozulmadan kalabildiğini kaydetti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->