Yüksekova'da zirai zararlılarla mücadelede dron dönemi

01 June Thursday, 2023
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde "Genç Tarım Girişimcileri ile Tarım Teknolojilerinin Etkin Kullanımı" projesi çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında son olarak aralarında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanların da olduğu 30 kişiye dron eğitimi verildi. Eğitimler sonrası katılımcıların dron ehliyeti alması sağlanıp, zararlılarla mücadelede daha etkin olması hedefleniyor.
Yüksekova'da zirai zararlılarla mücadelede dron dönemi
Hakkari Yüksekova'da zirai zararlılara karşı mücadelede dron dönemi başladı.

"Genç Tarım Girişimcileri ile Tarım Teknolojilerinin Etkin Kullanımı" projesi çerçevesinde arasında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarının da yer aldığı 30 kişiye dron eğitimi verildi.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün bahçesindeki eğitimde, dronun özellikleri ve uçurulma şekli ile ilgili uygulamalı bilgiler verildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına ‘Tarımda Dijitalleşme’ adı altında bir proje sunduklarını ve projenin kabul edildiğini belirterek, “Projenin maliyeti yaklaşık 60 bin lira. Bu proje sayesinde 30 arkadaşımız eğitim alacak. 4 günlük eğitim sonunda hem sertifika hem de dron ehliyeti verilecek. Arkadaşlarımızın çok işine yarayacak. Bu projemizin amacı, ülkenin tarım ekonomisini geliştirmek, genç istihdamı sağlamak. İlçede zirai mücadelede, bitki sağlığında ve özellikle arazi ölçümlerinde çok işimize yarayacak. Yüksekova’da her zaman çekirgelerle mücadelede sıkıntı yaşıyorduk. Bu projeden sonra dron ile zirai mücadelemiz başarılı geçecektir.” dedi.
tarım orman hakkari yüksekova dron zirai zararlılar mücadele