Zararlılarla biyoteknik mücadele yaygınlaşıyor

24 June Friday, 2022
Yurt genelinde ürün ve üreticinin en büyük düşmanı olan zararlılarla mücadele sürüyor. Mücadelede ise ağırlıklı olarak biyoteknik yöntemler kullanılıyor. Çalışmaların Mersin ayağında domates güvesine karşı hem üreticiler bilinçlendiriliyor, hem de biyoteknik mücadelede kullanılan araç gereçlerle üreticiler buluşturuluyor.
Zararlılarla biyoteknik mücadele yaygınlaşıyor
Haber : Mersin İl Enformasyon
 
Mersin’de Sebze Üretiminde Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesine ilişkin çalışmalar sürüyor.

Proje ile bütün Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de çevreye ve sağlığa zararsız mücadele yöntemleri uygulanması amaçlanıyor. Üreticilerin ihtiyacı halinde araç gereç dağıtılıyor.

Projenin uygulandığı alanlarda incelemelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı üreticinin nabzını tuttu. Abalı, üreticilere projenin amaçlarını anlattı.

Üreticilerden olumlu geri dönüş aldıklarını ifade eden Abalı “Biyoteknik mücadele ile ürünlerde ilaç kalıntısı olmayacak. Bu sayede hem iç hem de dış pazarlara daha sağlıklı ürünler sunmuş olacağız.” dedi.

Proje kapsamında dekar başı 4 çatı tuzak, 16 feromon ve 10 adet tabla dağıtıldı. Projenin uygulandığı alan ise il genelinde bin 354 dekar oldu.
mersin biyoteknik zararlı mücadele tarım orman destek