Göç ettiği İstanbul'dan 37 yıl aradan sonra memleketi Derik'e dönen Zekeriya Sabuncu, evinin bir bölümünü imalathaneye çevirerek soyadını taşıdığı dede mesleği olan sabun üretimine başladı.
Göç ettiği İstanbul'dan 37 yıl aradan sonra memleketi Derik'e dönen Zekeriya Sabuncu, evinin bir bölümünü imalathaneye çevirerek soyadını taşıdığı dede mesleği olan sabun üretimine başladı.
Kimyasal kullanılmaksızın organik şekilde elde ettiği zeytinyağından ürettiği sabunların hem cilt hem de saçlar için şifa olacağına inanan Sabuncu, "Soyadımızdan da anlaşılacağı gibi dedelerim sabuncu idi. Bu sanatı yaşatmak için ilçeye döndüm. Derik halkı da dönüşümden bayağı mutluluk duydu. Evimin bir bölümünü imalathaneye dönüştürdüm. Burada başladığım üretimi geliştirerek daha büyük bir imalathane kurmayı planlıyorum" diye konuştu.
İlçede üretilen zeytinin asit oranının düşük olması nedeniyle çok kaliteli olduğunu vurgulayarak, kalitesinin kullanan herkes tarafından bilindiğini belirten Sabuncu, "Dünyaca ünlü Derik zeytinindeki yağın asit oranı çok düşük. Bu nedenle ürettiğim sabunlar da son derece kaliteli. O zamanlar bu topraklarda bereket vardı. Çözüm süreci ile inşallah bundan sonra da güzel gelişmeler yaşanacak bu topraklarda. İnşallah yeniden buraya bir dönüş olur. Geriye göç başlar. Neresi huzurlu ise en güzel yer orasıdır" ifadelerini kullandı.
Ürettiği sabunu öncelikle iç pazara sunduklarını kaydeden Sabuncu, iş yerlerine numuneler göndererek tanıtımını yaptığı sabunu ilerleyen günlerde büyük imalathanelerde üreterek tüm Türkiye pazarına sunmayı planladığını sözlerine ekledi.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->